Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: Κυριακή 11-11-18


Περιήγηση στα αξιοθέατα του Λονδίνου: Διαδρομή από το ξενοδοχείο, Covent Garden, Trafalgar Square, Τάμεσης, Westeminster Palace, Big Ben, London Eye, Westminster Abbey, St.James Park, Buckinham Palace, Green Park, Notting Hill. Βασικοί Σταθμοί Περιήγησης

1ος σταθμός: Big Ben, το σήμα κατατεθέν όχι μόνο του Λονδίνου, αλλά ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου. Το μεγαλύτερο ρολόι στον κόσμο, τεσσάρων όψεων με ύψος που φτάνει τα 96μ.

2oς σταθμός: London Eye, κατασκευάστηκε για τον εορτασμό του Millenium και τελικά παρέμεινε στις όχθες του Τάμεση και μετά απ’ αυτό. Πρόκειται για μία ρόδα ύψους 135μ., με περιστρεφόμενες αίθουσες/φούσκες,που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να θαυμάσει το Λονδίνο σε μια ακτίνα 40km- αν ο καιρός είναι ευνοϊκός. Μία πλήρης περιστροφή διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

3ος σταθμός: Ανάκτορα Μπάκιγχαμ, μεγαλοπρεπή, με όμορφο στυλ και φινέτσα, και τον πλούτο να αποτυπώνεται στις πολλές, χρυσές λε πτομέρειες μέσα, έξω, αλλά και γύρω από αυτά.

4ος σταθμός: Notting Hill, παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, πρόκειται για μία ήσυχη γειτονιά, η οποία ξεχωρίζει τόσο για το στυλ, όσο και για την ιδιαίτερη προσωπικότητα της.

Κατά την διάρκεια της περιήγησης μας στο κεντρικό Λονδίνο παρακολουθήσαμε τμήμα των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί για τον εορτασμό των 100 χρόνια από το τέλος της σύγκρουσης του 1ου Παγκοσμίου πολέμου (Centenary of Armistice).

Συντάκτης: μαθήτρια Αγγελική Μπόμπου