Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Δ΄ΚΑΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εύοσμος, Δευτέρα 22-04-19
«φροντίδα 3ης ηλικίας: οι μαθητές εξετάζουν ηλικιωμένους»
ηλεκτρονική υγεία & μέθοδοι υποστήριξης της ενεργού γήρανσης

Την Πέμπτη 16-05-2019 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί στο Δ’ ΚΑΠΗ του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (Λαγκαδά 5, Κάτω Εύοσμος) ημερίδα για την επίδειξη των δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής υγείας στους ηλικιωμένους από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου.

Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση στοχεύει στην διάχυση των σύγχρονων ευρωπαϊκών διαδικασιών υποστήριξης της ενεργού γήρανσης στην τοπική κοινωνία της πόλης μας και διοργανώνεται από:
  • την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου 
  • το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου 
  • το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου 
Τα μέλη του Δ΄ΚΑΠΗ Ευόσμου θα συμμετέχουν στις παρακάτω ιατρικές υπηρεσίες από τους μαθητές:
  • μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου σε μέλη του Δ΄ΚΑΠΗ Ευόσμου από τους μαθητές του σχολείου με τον κατάλληλο εξοπλισμό τηλεϊατρικής
  • δημιουργία ηλεκτρονικών ιατρικών φάκελων των ηλικιωμένων από τους μαθητές «point of care» 
  • επίδειξη των λειτουργιών της συσκευής «e-pill reminder» που κατασκεύασαν τα παιδιά και βοηθά τα άτομα της 3ης ηλικίας, και όχι μόνο, να λαμβάνουν ορθά την φαρμακευτική τους αγωγή
  • εξ αποστάσεως ιατρική γνωμάτευση 
Τα παιδιά προετοιμάστηκαν κατάλληλα μέσω των παρακάτω δραστηριοτήτων που οργάνωσαν οι καθηγητές τους:
  1. καταρτίστηκαν, για δύο εβδομάδες στο Ην.Βασίλειο, στις σύγχρονες αυτές τεχνολογίες, μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) δια του Erasmus+ΚΑ1 2018-1-EL01-KA102-047553 με τίτλο: «Integrated Services for Active Ageing jobs and innovative entrepreneurship» 
  2. κατασκεύασαν τα έργα α) «Point of Care» (ηλεκτρονικοί ιατρικοί φάκελοι) και β) «E-pill Medication Reminder» (συσκευή υπενθύμισης λήψης χαπιών) με τη χρηματοδότηση του «Νόησις» μέσω του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ». 
  3. εκπαιδεύτηκαν στον σύγχρονο αυτό εξοπλισμό από την εταιρεία Vidavo 
Η ομάδα των μαθητών του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ευόσμου που συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα του σχολείου Erasmus+KA102, παρουσίασε τα αποτελέσματα και την εμπειρία από το ταξίδι στην Αγγλία σχετικά με την "Ενεργό Γήρανση", ως διάχυση των αποτελεσμάτων του:
  • Τίτλος: Intergrated services for Active Ageing - Jobs and innovative entrepreurship
  • Κωδικός έγκρισης: 2018-1-EL01-KA102-047553
  • Χρηματοδότηση: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)

2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ: Υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ι.Μερσίνη, Διεύθυνση: Τέρμα Σμύρνης ΤΚ 56224 Εύοσμος, Τηλέφωνο σχολείου:2310707071, Fax: (2310)757424, Ε-mail: 2epal-evosm@sch. 

Δ΄ΚΑΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ: Υπεύθυνη κα Μ.Τζήκου, Τηλέφωνο Τηλέφωνο:2310666533, Διεύθυνση:Λαγκαδά 5, Κάτω Εύοσμος, ΤΚ 562 25 Εύοσμος